Bröllopsfotografering, Idre, Lövåsgårdens Fjällhotell, Januari 2020

Vinterbröllop i Idre

Efter en ganska slingrande färd uppför Grövelsjöfjällen uppenbarar sig så Lövåsgårdens Fjällhotell. Dagens arbetsplats i Idre, ett stenkast (om du kastar långt) från vårt grannland i väst. Årets första bröllopsfotografering börjar i snön.

Ta pulsen på fotografen

Jag har aldrig fotograferat ett bröllop utan att ha träffat brudparet innan. Hur skulle jag kunna det? Det är här vi skakar tass för första gången och får ansikten på varandra. Lite som en första date.

Liten blir stor – tre bilder på fyra år

Liten blir stor. Tre bilder på fyra år. Moa kom på besök i studion för att par veckor sedan. Ja, hela familjen var med så klart. Det slog mig att det var tredje gången gillt för henne framför kameran.

Jag är obekväm och nervös framför kameran

Det finns många sätt för att få någon att slappna av framför kameran. Oftast fungerar det med humor, skrattar du så slappnar du av. Då gäller det att vara beredd med avtryckarfingret och dirigera detaljerna till perfektion.

Bröllopsfotografering Alfta Kyrka

Ett riktigt gammaldags bröllop med brudparet i folkdräkter. Det är inte varje dag det händer. Kul var det i alla fall att spendera några timmar med Lisa och Fredrik ute på en egen privat udde.

En man med en historia

Lasse Edlund är en man med många historier att berätta. Med en ganska hård tillvaro bakom sig skulle man säkerligen kunna lyssna länge på vad som hänt i hans liv.

Primärvården Södra Hälsingland, Framtidens Karriär Läkare

Med kameran hos doktorn

”Ska jag ta en nummerlapp” tänker jag lite skämtsamt för mig själv när jag kliver in i väntrummet på Hälsocentralen i Edsbyn.

Ta vara på mingeltiden med ett photo booth

Äntligen får ni pusta ut efter vigseln. Nervositeten har övergått till en mer avslappnad förväntan och ni är laddade för bröllopsfest. Gästerna är redan på plats och väntar på att ni storstilat ska anlända för att officiellt skåla in festligheterna.

Inflyttning i Studio 3

Så där, på plats och inflyttad i mitt betydligt större tillhåll som jag högtidligt för mig själv döpt till Studio 3.

Kreativ ljussättning

Ibland måste man chansa och testa nya saker under riktiga uppdrag. Det kan till och med vara så att det är det bästa läget att testa en idé.

Bröllopsfotografering Ovanåkers Kyrka Hälsingland

Klockan är 09:00 en lördag morgon i augusti och jag svänger in på gården hemma hos Josefin och Emil där champagnefrukosten redan är i full gång. En dag där jag ska vara med från början till slut och fotografera allt från förberedelser till dansgolvet på festen.

Bröllopsfotografering Ovanåkers Kyrka

Vem fotograferar ert bröllop?

Festen är slut och gästerna har åkt hem. Ni är nygifta och det var världens bästa dag igår. Allt gick precis som ni tänkt och nu är ni på väg på er bröllopsresa. Ni hade väl en fotograf som fotograferade er dag som ni planerat så länge?

Ebbe på en stubbe

Jag befinner mig på en gigantisk skogstomt i Hälsingland för lite barnfotografering och hade hoppats på lite bättre väder än det som bjuds

Frisörer - Salong Hår och Skönhet Bollnäs

De sju frisörerna

En helt vanlig onsdag i April stövlar jag in på Hår & Skönhet i Bollnäs för dagens fotouppdrag. En frisörsalong jag normalt brukar besöka när det är dags att fixa frisyren.

Ett år går fort

Albert 1 år på besök i studion. En glad och livlig liten prick som skall få leka framför kameran idag.

barnfotografering

En Perfekt Sommardag

En perfekt sommardag som gjord för barnfotografering utomhus. Enda haken är väl egentligen att barnen I fråga inte alls vill bli fotograferade, utan kanske bada eller nåt annat skoj istället.

Flickan med Guldhatten

Iförd guldhatt och Madickenklänning springer hon fram och tillbaka framför kameran och äter choklad varvat med att hon letar efter min katt.